fbpx

Za provedbu projekta kupnje opreme za video produkciju ostvarili smo bespovratna sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, odnosno projekt je financiran bespovratnim sredstvima od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2015. godinu.

Opći cilj projekta je nabava suvremene opreme, te tako omogućiti proizvodnju videozapisa u 4K rezoluciji (rezolucija koja je četiri puta veća od rezolucije koja se trenutno koristi). Ukoliko se nabavi potrebna oprema, u 2015. godini, planira se i jedno novo zapošljavanje.
Predmet projekta je nabavka kamere koja snima u 4K rezoluciji, pomoćni stabilizator za kameru, objektiv za snimanje u 4K rezoluciji promjera 50 mm, objektiv za snimanje u 4K rezoluciji promjera 50 mm, elektronsko tražilo za snimanje te mikrofon i bežični set bubica.
Sva je navedena oprema istodobno i predmet ulaganja u projektu. Sva oprema koristiti će isključivo za kvalitetnije obavljanje usluge i pružanje novih usluga na dobro utemeljenom i uhodanom tržištu, a konkretno služit će za obradu videozapisa u 4K rezoluciji.
Tehnički govoreći 4K oznaka krije specifičnu rezoluciju displeja od 4096 x 2160 pixela. Ovo je zapravo rezolucija svih materijala snimljenih u 4K formatu. Nova suvremena mogućnost grafičke obrade videozapisa, stvorit će preduvjete za primat na brzo-rastućem tržištu. Nove tehničke mogućnosti osigurat će nove klijente, te zadržavanje poslovnih odnosa sa dosadašnjim klijentima.

Ukupna vrijednost projekta je 60.686,00 kn dok udio HAMAG BICRO-a u financiranju projekta iznosi 45.514,50 kn.
Razdoblje provedbe projekta je od 16.07.2015. do 16.07.2016. godine u trajanju od 12 mjeseci.
Kontakt osoba za dodatne informacije je Dino Senčar, direktor tvrtke Ratio d.o.o..