fbpx

CRO A PORTER, prvi domaći tjedan mode sa jasno postavljenim standardima predstavljanja autorske kolekcije domaćih dizajnera utemeljen je 2003. godine.

Sa dvije sezone godišnje, ujedno je i projekt sa najdužom tradicijom u Hrvatskoj po navedenim standardima. Uveo je revolucionarne pomake u produkciji te približio hrvatsku modu svjetskim standardima.

Pored predstavljanja već afirmiranih dizajnera poput IVANE POPOVIĆ, I-GLE, LINEE EXCLUSIVE, XD Xenie Design, MAK, MATIJE VUJICE lansirao je i afirmirao imena koja danas tvore domaću modnu scenu poput AMARIE, BOUDOIR, IVICE KLARIĆA, BORISA PAVLINA, HIPPY GARDENA, ELFSA, ZIGMANA, IVONE MARTINKO, TIHOMIRA KRZNARIĆA, FJABE, ARILEA, IVANA LEDENKA, MADAME DEMODE, MARINE DESIGN, DIORALOP, TAMARE BOMBARDELLI i ostalih.

Prepoznat od strane publike, medija, kupaca, posjetitelja, partnera, sponzora, sudionika i gospodarske scene, Cro A Porter je ostavio neizbrisiv trag na kulturu i gospodarstvu, medijskom svijetu Hrvatske, te je
 pozicionirao Zagreb na modnu kartu regije i Europe.

Iako je u svojoj ideji i po sadržaju modni projekt, Cro A Porter je postao i daleko više od toga. Promovirajući hrvatski dizajn, kulturu i poduzetništvo, definirao je hrvatsku društvenu scenu, medijske standarde te
 udahnuo Zagrebu dašak svjetske metropole dva puta godišnje.

Cro A Porter je prvi na domaću modnu scenu uveo i pojam LOOK BOOK, tj. pregled kolekcija u tiskanom obliku koji redovno objavljuje uz podršku medijskog pokrovitelja.

Vodeća uloga Cro A Portera, glavnog lansiratelja modnih i produkcijskih trendova, rezultirala je
popularizacijom domaćeg modnog dizajna te kreirala i druge projekte koji slijede njegove standarde.

Viktor Drago, utemeljitelj i kreativni vođa projekta, s iskustvom u produkciji stečenim izvan granica Hrvatske i aktivnim sudjelovanjem na modnoj sceni u ulozi kreativnog direktora, stilista, fotografa te suradnika brojnih medija, aktivno producira Cro A Porter dajući mu svake sezone novi život, vizualni identitet te artističku i estetsku vrijednost.

Uz pomoć suradnika, vrhunskih profesionalaca, uvijek svježih i novih ideja te angažiranje novih imena – mladih entuzijasta i kreativaca, Cro A Porter je nepresušna tvornica novih ideja i sadržaja.