fbpx

Dizajnerski imperativ hrvatskih crvenih tepiha, Matija Vuica predstavila je kampanju za svoju novu kolekciju Lady X’.

Matija Vuica na modnoj sceni prisutna je od osamdesetih godina, no profesionalno se dizajniranjem počela baviti devedesetih godina full lace human hair wigs koje su je definitivno etablirale kao kraljicu hrvatskog haute couture-a.
Skupocjeni materijali poput najfinije svile i čipke, beskrajna kreativnost, inspiracija i posvećenost detaljima, postavili su Matijine haljine modnim presedanom među hrvatskim glumicama i glazbenim divama, a gotovo da i nema javne osobe koja nije barem jednom nosila njenu haljinu.

Za zvijezdu svoje kampanje, kojom predstavlja novu kolekciju LADY X’, a koju ćete moći pogledati na večernjašem Schwarzkopf Cro A Porteru, izabrala je Severinu. Matija kaže kako je kostim za Lady X’ priča o haljinama neopterećenim komercijalnim momentom, onima koje izrodi mašta u dubinama kreativnih ladica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako  Lady X’ oblači u magičnu ratnicu, drugiput u bijelu labudicu, crnu udovicu, ili jednostavno elegantnu zavodnicu. Upravo je u Severini s kojom već dugo surađuje u njenim posebnim izdanjima, pronašla famoznu Lady X’, koja oduzima dah čak i u jednostavnom negližeu u koji se presvlači na sceni.