fbpx

VIDEO PRODUKCIJA/ Ratio d.o.o.
1KAMERA/MONTAŽA/  Dino Senčar
2KAMERA/ Robert Ferenc
KOSTIMOGRAF/ Lea Krpan
MAKE UP/ Sanja Agić
HAIR/ Katica Topčić/Frizerski studio Fabula de forma
REŽISER/ Anđelo Jurkas

Vrlo aktualna tema, a i problem današnjeg društva “krediti u švicarcima” našli su se ovoga puta na repertoaru ponatih mahera u prikazivanju socijalnih situacija.
Kao i masa građana koji su se opekli uzimajući primamljivi “vrući kesten” u ruke i pali u dužničko ropstvo, upravo kobni “švicarci” došli su glave Seju Sexona u spotu “Tri kile, tri godine”!

Pjesmu je je po istinitom događaju napisao u poznatom duhovitom stilu Sejo Sexon, a govori o Sejinom pedesetogodišnjem prijatelju, inženjeru agronomije i obiteljskom čovjeku, koji je uhvaćen s tri kile marihuane koju je namjeravao prodati da ne završi na ulici i izgubi stan, koji više nije mogao otplaćivati jer ga je kupio kreditom u “švicarcima”. Scenario je napisao sam autor, a donosi nam Seju, kao razmaženu zvijezdu nerazumnih prohtjeva, koja zaspe na snimanju vlastitog spota. Ovaj, treći po redu spot Zabranjenog pušenja sa CD-a “Radovi na cesti” sniman je u suradnji s produkcijskom kućom Ratio i poznatim plesnim studijem Escape, pod vodstvom jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja, Lidije Iveković. Zanimljiv je i podatak da u spotu glumi i Seju lišava slobode istinski šef smjene u zagrebačkom zatvoru Remetinec, gospodin Milenko Pašalić.

Autori i producenti pjesme “Tri kile, tri godine” su Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

Spot je sniman u atraktivnom zagrebačkom klubu “Shock Show Industry”, koji već godinama uspješno vodi svestrani umjetnik Mario Petreković. Spot su zajedno režirali Sejo Sexon i poznati kritičar i režiser Anđelo Jurkas.