fbpx

sebaljklinc.com

CROATIAN RALLY CHAMPIONS

Juraj Šebalj/Toni Klinc – Mitsubishi Lancer Evo 9

|POREČ|

Pred posljednji reli u kalendaru PH ostalo je otvoreno pitanje pobjednika u međunarodnoj konkurenciji. Već po običaju, glavnu riječ u sezoni vodili su Szilagy i Šebalj. Bodovna situacija pred reli Poreč bila je posložena tako da pobjednik dobiva sve. I rally i prvenstvo.

S takvom situacijom bilo je potpuno jasno da će obojica ići na sve ili ništa. Kako je prošlo godišnji rally uzeo upravo Szilagy i to za samo tri sekunde ispred Šebalja, nije bilo teško zaključiti kako će borba biti neizvjesna do samog kraja.
Ipak, već na prvom brzinskom ispitu Szilagy se izvrtio, te izgubio nešto manje od minute, što se pokazalo nedostižnim u nastavku natjecanja. Drugi dan Šebalj i Klinc trebali su samo stići do cilja i trijumfirati. To su i učinili i to s velikom prednošću ispred drugo plasiranog Čibeja s 53 sekunde prednosti. Treći se na pobjedničko postolje popeo Szilagy tek nekoliko desetinki iza Čibeja.

|JURAJ ŠEBALJ|

Ova pobjeda mi mnogo znači. Ovime smo zaključili uspješnu sezonu, te ubilježili dvadesetu pobjedu u generalci. Iskreno, žao mi je što je Szilagy napravio grešku na samom početku, jer smo bili spremni na bitku za prvo mjesto. Ovako je publika ostala uskraćena neizvjesnosti do samog kraja.
Ipak, prednost koju smo imali na ovom reliju znači i puno i malo. Vrlo je lako pogriješiti i probušiti gumu, tako da nije bilo opuštanja. Toni i ja smo si zadali jak ritam od samog početka i bez greške stigli do pobjede.

|TONI KLINC|

Jako sam zadovoljan. Iako smo pobjedu već imali praktički u „đepu“ na samom startu, odvezli smo za posljednju utrku sezone iz gušta. Uz odlično vrijeme i mnogo publike, mogu reći da smo ovaj vikend napravili uspješan posao.